„Господ се никада не мења, само од људи зависи да ли ће бити ближи Господу или не…“

мати Екатерина

стани са нама Господе, прати нас на путу кад нас бриге и бол сустигну. Остани са нама када радимо и када се одмарамо. Буди Трећи између нас који се волимо. Буди са нама у нашој кући, седи у чело нашег стола, буди нам саветник у свему. Остани са нама кад нам се савест замрачује да не бисмо залутали по ноћи. Буди близу нас кад нас велика ноћ покрије својим покровом и дај да се пробудимо у Твоме наручју. Буди вољени и верно слушани Учитељ нашег дома. Амин, Боже дај.


Мати Екатерина из манастира Орешковица у Епархији браничевској говорила је данас о Емаусу, месту у коме се Господ као странац јавио својим ученицима, месту које, како каже, „раскрављује отврдла срца“, затим о снази молитве „остани са нама Господе…“ и о великој помоћи коју добијају они који читају Акатист Васкрсењу Христовом. „Господ се никада не мења, само од људи зависи да ли ће бити ближи Господу или не“, рекла је мати Екатерина. У другом делу емисије, мати је одговорила на неколико питања слушалаца који су се у великом броју јавили после прошле емисије, а у вези самог Акатиста Васкрсења Христовог.

Преузми звучни запис >>>

Број телефона на који се можете јавити духовнику и сестринству манастира Орешковица је: 0638698617, а адреса електронске поште гласи: moreskovica@gmail.com.

 

Радио Слово љубве, фото
Advertisements