„Почетак јеванђеља Исуса Христа, Сина Божијега. Као што је писано код пророка:
‘Ево ја шаљем гласника својега пред лицем твојим, који ће припремити пут твој пред тобом.
Глас вапијућег у пустињи: Припремите пут Господњи, поравните стазе његове…’
(Мк1,1-2)

Gaudi Sвети Јован Крститељ “припрема пут Господњи”; он рашчишћује стазе и поравњује их за Оног који долази, Исуса Христа. Пут и стазе о којима је овде реч пронађене су у срцима човека. Они су затрпани “грехом” као губитком фокуса, зато што грех  дословно значи “промашити циљ”. Јован позива људе да промене фокус, да се покају и очисте од нагомиланих грехова, тако што ће их исповедатиОваквим „чишћењем куће“, растерећујући се од својих грехова, људи постају спремни да чују “ Божје слово” (Јеванђеље), “благу вест” која долази.

Дакле, све почиње “крштењем покајања”, променом фокуса. Ово је “крштење” на које сам свакодневно позвана, зато што губим фокус, али такође сваког дана изнова започињем да бдим над стазама које треба држати правим у свом срцу, како би Божји глас могао доћи до мене. Да редовним исповедањем својих грехова одржавам смерну отвореност ка самој себи, ка другом човеку, и за Христов глас у мом животу.

(Започињући сваки дан), са смерном опрезношћу бићу отворена за Онога који долази. Када дајући све од себе, поравњујем Његове стазе, Он долази, доноси ми промене и раст сваки пут кад дам све од себе.

Кафа са сестром Васом, фото
Advertisements