Православни мисионарски центар "о. Данил Сисојев"

Желели смо да вас обавестимо о једном новом пројекту који ће ако Бог да, бити од користи многима у нашој СПЦ. За то је потребна ваша помоћ. Ево о чему се ради.

 

Испод можете преузети први број зидних новина нашег мисионарског центра. Зидне новине се састоје од 6 страница, требало би да се одштампају у боји и, уз дозволу старешине храма или манастира у који одлазите на богослужења, залепи за огласну таблу тако да људи који ће у већем броју у наредним данима долазити у цркву могу да прочитају поуке Светих Отаца, одговоре на савремене проблеме, итд. Новине су замишљене тако да прве три странице буду залепљене у горњем реду, а преостале три у доњем, тако да се добије једна целина.

Преузмите први број на адреси и испод и поразговарајте са својим свештеником да стоји и у вашем храму. Наш мисионарски центар је у саставу Мисионарског одељења наше Цркве, имамо благослов за нашу делатност од стране Светог Синода, поуке у новинама су од Отаца и истакнутих црквених писаца данас тако да никаквих сметњи нема да новине стоје у храму, а могу да донесу корист. Такође, храм не сноси никакве трошкове јер свако од нас може да одштампа 6 папира у А4 формату у боји и да залепи на огласну таблу, тако да и са те стране не постоје тешкоће за храм. Ово је један од одличних начина да се покрене (или побољша) мисија саме парохије, искуство и других Помесних Цркава то показује. О томе сведоче и речи Патријарха московског Кирила: „Треба обратити пажњу на овај користан пројекат и активније користити његове могућности у парохијском служењу!“

Хајде да заједно током Великог Поста помогнемо и духовно свом ближњем!

Преузмите зидне новине, овде.


Дискусија на форуму ЖРУ: веза

ПМЦ "о. Данил Сисојев"