„Хвалите Га уз глас трубни, хвалите Га уз псалтир и гусле. Хвалите Га уз бубањ и у хору, хвалите Га уз жице и органе.“ (Пс 150:3-4)

 

Gaudi Oвде псалмопојац помиње разне, људском руком створене инструменте, и позива нас да „хвалимо“ Бога не само речима, већ и кроз различите производе које смо израдили, Богом даном креативношћу кроз различите вештине, уосталом, као и кроз било који посао који радимо. То је окрепљујућа чињеница да је Бог хваљен, а Његово име се „свети“, не само кроз лепоту Његовог стварања, већ и кроз рад наших руку.

На почетку ове радне недеље, потрудићу се да приступим свом послу, шта год то било, као „хвали“ Господњој. У практичном смислу то значи прво замолити Њега за поуку и помоћ у молитви и самим тим напустити самопоуздањем изазване страхове. То такође значи одржати тежњу да дужности које су нам додељене, кроз Духа светога, буду на корист другима; допустити да Његова благодат прожме сваки сукоб и потешкоћу, тако да Његови дарови благодарности, премудрости, храбрости, смирења и стрпљења просветле наше понашање и трошење времена. И коначно, то значи предавање плодова нашег труда, било да је у питању успех или не, са захвалношћу у Његове руке. „Све што дише нека хвали Господа.“ (Пс 150, 6)

Извор
Advertisements