Дванаест хришћана пало је од руку терориста «Исламске државе». Узрок зверских егзекуција било је то што жртве нису хтеле да се одкрену своје вере, саопштава информативни портал «Линга».

Gaudi O редовном чину мучеништва хришћана које се десило 28. августа ове године испричали су волонтери-чланови групе за хришћанску међусобну помоћ који су у том периоду радили у једном селу близу Алепа.

Према речима очевидаца, прва жртва такфириста био је дванаестогодишњи син шефа групе за хришћанску помоћ. На очеве очи злочинци су сурово претукли дете, а затим су предложили оцу да се одрекне Христа у замену за синовљев живот. Пошто је отац одлучно одбио, дечака су разапели заједно са двојицом других Спаситељевих следбника.

Другу групу заробљних хришћана терористи су одвели ван села. Међутим, после одбијања свих чланова групе (било их је осморица) да пређу у ислам, Идиловци су јавно силовали две хришћанке од двадесет девет и тридесет година, да би их затим обезглавили заједно са осталим мученицима. Сведоци злочина испричали су да су непосредно пре смрти хришћани «славили Христа, молили се «Оче наш», а једна жена је имала осмех на уснама док је изговарала Исусово».

Са арапског: Фарес Нофал

Са руског: Марија Живковић

Извор: Православие.ру

Advertisements